Ülkemizde demokratik toplumsal muhalefet, özgürlük, eşitlik ve barış arayışı en ağır baskı koşullarına rağmen bitirilemedi.
Bütün örgütsüzlüğüne rağmen, kendisini seçimlerde, Gezi’de ortaya koymaya devam ediyor.
Türkiye’nin köklü devrimci ve sosyalist hareketleri bu muhalefetin sürükleyici unsuru olmaktan giderek uzaklaşıyor.
Dünya’da ve Türkiye’de ideolojik, kültürel, ahlaki hegemonya gücümüzü neden kaybettiğimizi;
Birleşik bir emek siyasetini, birleşik bir demokrasi cephesini inşa etmeyi neden başaramadığımızı;
Yan yana gelmeyi başarsak da, neden birlikte mücadele etmeyi başaramadığımızı, bu konular üzerine düşünen, yazan devrimcilerle, aydınlarla, işçi önderleriyle, kadınlarla, ekoloji savaşçılarıyla, inanç grubu temsilcileriyle konuşmak, tartışmak, çözümler önermek için yola çıkıyoruz.
Açık, özgür, yüzü mücadeleye dönük, dayanışmayı ve ortak bir geleceği birlikte inşa etmeye dönük bir arayışı, birlikte büyütelim.
24 Eylül Salı akşamı Türkiye saati ile 21.00’de http://Sonhaber.ch Youtube kanalında canlı yayında buluşalım. Yolumuzu birlikte aydınlatalım !