KİTAP TANITIM: YAŞAMIN TEMEL EKONOMİSİ: GÜNLÜK YAŞAMIN ALTYAPISI / İMGE KİTAPEVİ YAYINLARI

Yayına hazırlayanlar: Julie Froud-Karen Williams.

Paul Mason, Gazeteci, “Kapitalizm Sonrası: Geleceğimize Rehber” kitabının yazarı

“Yaşamın Temel Ekonomisi, günlük yaşamın sosyal altyapısı olan temel hizmetlerin toplu olarak sağlanması ihtiyacını ana hatlarıyla belirtiyor. Tezleri ve stratejileri ile ilerici ekonomi politikalarının yenilenmesiyle ilgili Avrupa çapındaki tartışmalara hayati bir katkı sağlıyor.”


Aditya Chakrabortty, The Guardian Gazetesi kıdemli iktisat yorumcusu
“Bu, ana akım medyada asla yer bulmayan türden bir iktisat kitabı, gazete köşelerine nadiren giren türden bir siyaset. Lütfen okuyun.”

Danny Dorling, Oxford Üniversitesi
“Bu harika kitabı hazırlayan Kolektif, Britanyalıların ve Amerikalıların, diğer pek çok şeyin yanı sıra, yeni bir tür rantiye kapitalizme nasıl öncülük ettiklerinin böylesine net bir açıklamasını yaptığı ve bununla ilgili olarak ne yapılması gerektiğini de anlattığı için içten bir tebriki hak ediyor.”


Jaime Peck, Kanada British Columbia Üniversitesi
“Bugün , müesses nizamı aşamalı olarak kurcalamanın ya da yalnızca kendi iyiliği için eleştirmenin zamanı değil. Bunun yerine, Yaşamın Temel Ekonomisi, topluluklarımızı sıfırdan yeniden inşa etmek için dikkat çekici ve yaratıcı bir manifesto sunuyor. Umutsuzluğun değil, umudun ekonomi politiğine dayanan bu yaklaşım, kelimenin tam anlamıyla radikaldir. Bu, bazı zihinleri ve hatta belki de geleceği değiştireceği kesin olan bir kitap.”


Frances O’Grady, Sendikalar Birliği Kongresi Genel Sekreteri

“Britanya ekonomisinde bir şeyler çok yanlış gitti. Yaşamın Temel Ekonomisi, bunun nedenlerinin çok keskin bir analizini ortaya koyuyor. Ancak daha da önemlisi, değişim için pratik öneriler sunuyor. Aynı şeyden daha fazlasını yapmak bir seçenek değildir. Yaşamın Temel Ekonomisi, çalışanların ihtiyaç duyduğu yeni anlaşma için bir sıçrama tahtası sağlıyor.”


John McDonnell, İşçi Partisi Gölge Hazine Bakanı

“Kitap, bugün devam eden ekonomi tartışmalarına önemli bir katkı sunuyor. İyi bir toplumun temel direkleri olarak kolektivizm ve evrenselciliğin merkeziliğinin altını çiziyor ve çağımızın ekonomik sorunlarına ne tür çözümlere ihtiyacımız olduğuna dair irdeleyici sorular soruyor.”


Aditya Chakrabortty, The Guardian Gazetesi kıdemli iktisat yorumcusu
“Bu, ana akım medyada asla yer bulmayan türden bir iktisat kitabı, gazete köşelerine nadiren giren türden bir siyaset. Lütfen okuyun.”

Prof. Dr. Mustafa Durmuş eski adı Gazi Üniversitesi olan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyesi.

“Mevcut düzenin adaletsizliklerini ve kötülüklerini teşhir etmek yetmiyor. Aynı zamanda ona karşı demokratik direnci örmek ve onun yerine neyin konulacağını ve bunun nasıl yapılacağını da umutlu bir dil ile topluma anlatmak gerekiyor.”

Kitabı internet üzerinden sipariş etmek için

Diğer Yazılar

DİKTATÖRLERİN DÖNÜŞÜMÜ: NEDEN DİKTATÖRLER ZAMANLA DAHA DA KÖTÜLEŞİYOR?

(Editörden: Kaushik Bashu’nun bu ilginç makalesini Oxford Open Economics’den alıntıladık. Makaleyi çeviren Erdem Tolga’nın değerli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir